MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
ИНСТИТУЦИИ

 

        

 


 

Времето во Скопје
Прогноза

Започна дистрибуцијата на решенија за ДАНОК НА ИМОТ за 2017 година

Започна дистрибуцијата на решенија за КОМУНАЛНА ТАКСА - ФИРМАРИНА  за 2017 година


                    
АКТУЕЛНОСТИ
35-ГОДИШЕН ЈУБИЛЕЈ НА МАНДОЛИНСКИОТ ОРКЕСТАР НА МКЦ 27.04.2017
Мандолинскиот оркестар на Младинскиот културен центар од Скопје под диригентската палка на Ванчо Јовчев, вечер /27 април/, во 20 часот, во салата „25 Мај“ (Дансинг сала) на МКЦ, со свечен концерт ќе го одбележи својот 35-годишен јубилеј. Членовите на оркестарот од сите генерации собрани по овој убав повод ќе изведат дела од Бах, Огински, Брамс, Пучини, Марчело, Вагнер, Хрисиќ, Трајковски, Бранѓолица,... како и неизбежното „Македонско капричо“ ...   повеќе
РЕАКЦИЈА 25.04.2017
Во однос на информациите објавени на неколку медиуми, Градот Скопје, во интерес на вистинитото и правилно информирање, уште еднаш ја потсетува јавноста, дека палмите кои беа засадени во Скопје во 2015 година, не е проект на Град Скопје, туку се работи за дел од проектот кој го реализира Јавното претпријатие „Македонски Шуми“. ...   повеќе
НОВИОТ ЗАБАВЕН ПАРК ЌЕ СЕ ГРАДИ ВО ПРОСТОРОТ НА СТАРИОТ ЛУНА ПАРК 23.04.2017
Градот Скопје најостро реагира на серијата на координирани лажни текстови и натписи кои изминатиов период интернет порталот „Сакам да кажам – www.sdk.mk“ ги пласира во јавноста, а истите се поврзани со проектот со изградбата на новиот забавен парк во Градскиот парк. За жал, овој портал продолжува со креирањето на лажни информации кои немаат врска со реалноста и служат само за континуирање дезинформирање на јавноста. ...   повеќе
РЕАКЦИЈА НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА НА СДСМ 22.04.2017
Почитувани, Во однос на наодите за валидноста на дипломата на директорот на ЈП „Водовод и канализација“, Александар Атанасов, Градот Скопје веднаш по изнесените наоди во јавноста на одредени организации, започна постапка на проверка на истите во соодветните државни институции. Градот Скопје се обрати до надлежните институции кои се надлежни за оваа проблематика и веднаш штом имаме одредени сознанија и одговори, за истите ќе ја информир ...   повеќе
СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИЕ НОВ МОДЕРЕН ЗАБАВЕН ПАРК
повеќе
ВО ЗАВРШНА ФАЗА Е РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА УЛИЦАТА АЛИЈА АВДОВИЌ ВО СИНЃЕЛИЌ
повеќе
СЕ АСФАЛТИРА УЛИЦАТА САРАЈ
повеќе
ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ СУБВЕНЦИОНИРА КУПУВАЊЕ НОВИ ВЕЛОСИПЕДИ
повеќе
ПРОМОВИРАНА ПРВАТА СТРАТЕГИЈА ЗА КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ НА ГРАД СКОПЈЕ
повеќе
ПРОШИРЕН И РЕКОНСТРУИРАН ДЕЛ ОД БУЛЕВАРОТ АСНОМ
повеќе
ПРОЛЕТНА АКЦИЈА ЗА САДЕЊЕ 5000 ДРВЈА НА TЕРИТОРИЈАТА НА ГРАД СКОПЈЕ
повеќе
ГРАДОТ СКОПЈЕ Е МЕЃУ ТРИТЕ ЕВРОПСКИ ГРАДА СО НАЈДОБРА ОДРЖЛИВА МОБИЛНОСТ
повеќе
ПРИСТИГНАТИ 290 БАРАЊА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА KУПУВАЊЕ ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
повеќе
РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ПАРКОТ ЖЕНА БОРЕЦ
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
16.05.2017 ОБЈАВЕН КОНКУРСОТ ЗА НАЈГОЛЕМ ПРИДОНЕС ЗА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ЗА 2017 ГОДИНА

Facebook

Twitter

Youtube Channel

FUPOL

 

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 9240811