MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Portali zyrtar i Qytetit te Shkupit
Institucionet

BËHUNI PJESË E TURNEUT EDUKATIV FALAS “PAS GJURMËVE TË ÇLIRIMTARËVE”

Qyteti i Shkupit i fton qytetarët të bëhen pjesë e turneut edukativ "Pas gjurmëve të çlirimtarëve" që do të organizohet nesër dhe pasnesër (10 dhe 11.11.2018) me rastin e shënimit të 13 Nëntorit - ditës së çlirimit të Shkupit. Në këtë turne, qytetarët do të kenë mundësinë të njihen me ngjarjet dhe vendet kryesore që kanë të bëjnë me çlirimin e qytetit 74 vjet më parë

Turnetë një orëshe do të fillojnë nesër në ora 12 në Muzeun e punëtorive ilegale të armëve (prapa objektit të Muzeut Arkeologjik), dhe qytetarët do të ecin nëpër pjesën qendrore të qytetit sipas kësaj axhende:

- Vizitë në Muze dhe diskutim për objektin dhe idenë për lirinë;

- Vizita në Monumentin e 9- të shkupjanëve të pushkatuar dhe diskutim;

- Kalim nëpër sheshin "Maqedonia" dhe sqarimi i rolit të sheshit për ditën e 13 nëntorit

- Vizita ne Monumentit e çlirimtarëve para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë (Gjimnazi i dikurshëm i Grave).

 

Nëpër ngjarjet historike që lidhen me çlirimin e Shkupit, qytetarët do t'i udhëheq Boban Gjorgjievski, profesor i historisë në SHMQSH "Koço Racin". Turne arsimore, të cilat do të mbahen nesër dhe nesër, do të jenë falas për qytetarët.

Prapa   

I krijuar nga UserAA në 9.11.2018
Paralajmërime

     Facebook
  Twitter
  Youtube Channel

Administrata |  Kontakt |  Pyetje |  Panorama
Copyright(C)2009 ���� �����
Vizitorë: 1294319