MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

РАСЦВЕТАА ЈАПОНСКИТЕ ЦРЕШИ
 

 

Цутот на јапонските цреши кој деновиве е интензивен создава бајковита атмосфера низ градските улици и паркови низ Скопје.

 

 


Богатиот цвет на цреша кој е еден од најубавите во природата, како и прошетката по паднатите ливчиња создаваат несекојдневно чувство кај минувачите, односно граѓаните на Скопје.

 

 


Градот Скопје во изминатите години засади околу 300 садници од ова листопадно дрво на територијата на Скопје.

Назад   

Креиран од UserAA на 05.04.2017
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
26.04.2018 ГРАД СКОПЈЕ ЗА ПРВПАТ ДОДЕЛУВА СТИПЕНДИИ ЗА СПОРТИСТИ - СРЕДНОШКОЛЦИ
24.04.2018 ПРИВРЕМЕН СООБРАЌАЕН РЕЖИМ НА ДЕЛ ОД БУЛЕВАРОТ ПАРТИЗАНСКИ ОДРЕДИ

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11070484