MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ПРОГЛАСУВАЊЕ НА НАЈДОБРИOT ПОЛИЦАЕЦ, ПОЖАРНИКАР И КРВОДАРИТЕЛ НА ГРАД СКОПЈЕ

 

 

 

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски,  денеска свечено им ги додели наградите на најдобиот пожарникар, полицаец  и крводарител на територија на град Скопје за 2016 година. За најдобар пожарникар е прогласен Ѕвонко Стојановски, спасител во Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје,  најдобар полициски службеник за 2016 година е Марјан Димитриевски, вработен во  Полициска станица од општа надлежност „Гази Баба”- Скопје, а за најдобар крводарител е прогласен Љупчо Велковски.

- Град Скопје традиционално  ја доделува наградата за најдобар полицаец, пожарникар и крводарител на територија на град Скопје за тековната 2016 година. Наградата е парична и изнесува 10. 000 денари, a ги наградуваме најпожртвуваните, најхрабрите и најхуманите со цел да ги поттикнеме граѓаните на Скопје и тие да станат пожртвувани, храбри и хумани. Сакам да им честитам на наградените за  постигнатиот успех и да им порачам и во иднина да бидат добар пример за своите колеги и сограѓани,истакна градоначалникот Трајановски.

Најдобар пожарникар за 2016 година е Ѕвонко Стојановски- спасител  во Бригадата за противпожарна заштита на Град Скопје, има 27 години стаж, а во текот на  изминатата година се истакнал со особено ефикасно и успешно работење. Имено, во рамките на неговата работа учествувал во гаснењето на над 50 пожари и технички интервенции и придонел за намалување на материјалните штети и за спасување на човечки животи.

Најдобриот полицаец за 2016 година е Марјан Димитриевски, вработен во  Полициска станица од општа надлежност „Гази Баба”- Скопје, има 24 години стаж,  а во изминатата година остварил надпросечни резултати и пожртвувано ги извршувал службените задачи.

Најдобриот крводарител, Љупчо Велковски, досега во изминатите години има 120 дарувања крв и  редовно 4 пати годишно дарува крв со што треба да претставува пример и поттик за сите млади дарители чија мисија е да спасат човечки живот.

Назад   

Креиран од UserAA на 26.12.2016
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
31.08.2018 ИСЦРПЕНИ СРЕДСТВАТА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11325392