MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ОД ДЕНЕС НА УЛИЦА МАКЕДОНИЈА НОВОГОДИШЕН БАЗАР “ПОДАРИ СРЕЌА”

 

 

Градот Скопје и Конгресниот центар „Александар Македонски“ и оваа година подготвија интересна содржина за жителите и посетителите на Скопје, каде од денеска /24.12.2016 година, сабота/ на улица „Македонија“, под мотото „Подари среќа“ ќе биде отворен Новогодишниот базар.

 

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски ќе го посети базарот денеска во 17:30 часот.

 

 

ПРОГРАМА:

 

Сабота 24.12.2016

 

- 10.00 Пристигнување на Дедомразовци

- 10.30 Свечено отворање на Базарот

- 10.30 Новогодишна парада и дефиле на Снежната кралица

- 11.00 Дружење со Петко

- 11.30 Настап на Поточиња

- 12.00 Детски игри (Не лути се човече, Сложувалки, Хулахопи)

- 12.30 Christmas mix со City Radio

- 17.00 Настап на детски хор Фалсето

- 18.30 Back Door Band

- 20.30 Sarah Mace

 

Недела 25.12.2016

 

- 10.00 Детски игри

- 10.30 Новогодишна парада

- 10.30 Зумба со Дедомразовци

- 12.00 Дедомразовска трка

- 13.00 Christmas mix со City Radio

- 17.00 Новогодишна парада и дефиле на Снежна кралица

- 17.30 Настап на пензионерски хор

- 18.00 Brass Brothers

- 20.00 Dj Branchez

 

Понеделник 26.12.2016

 

- 10.00 Новогодишна парада

- 10.30 Претстава „Брашко“

- 11.00 Детски игри

- 13.00 Christmas mix со City Radio

- 16.00 Новогодишна парада и дефиле на Снежната кралица

- 16.30 Beta House Band

- 18.30 Dj Синиша

 

Вторник 27.12.2016

 

- 10.00 Новогодишна парада

- 10.30 Дружење со Петко

- 13.00 Christmas mix со City Radio

- 16.00 Новогодишна парада и дефиле на Снежна кралица

- 16.30 Мандолински оркестар

- 17.30 Настап на пензионерски хор „Елегија“

- 18.30 Градски дувачки оркестар

- 20.30 Dj Синиша

 

Среда 28.12.2016

 

- 10.00 Претстава „Брашко“

- 10.30 Детски игри

- 13.00 Christmas mix со City Radio

- 16.00 Новогодишна парада и дефиле на Снежна кралица

- 16.30 ContruDj

- 18.30 Dj Dela

 

Четврток 29.12.2016

 

- 10.00 Новогодишна парада

- 10.30 Детски игри

- 12.30 Настап на Златно Славејче

- 13.00 Christmas mix со City Radio

- 16.00 Новогодишна парада и дефиле на Снежна кралица

- 16.30 Eye Que

- 18.30 Дамјан Пејчиновски

- 20.30 Dj Bobi

 

Петок 30.12.2016

 

- 10.00 Настап на Новогодишен оркестар

- 10.30 Детски игри

- 13.00 Новогодишна парада и дефиле на Снежна кралица

- 13.30 Christmas mix со City Radio

- 16.00 Настап на пензионерски хор

- 16.30 Тајфата на Коки

- 18.00 Тамбураши

- 20.00 Тумбао Салса Бенд

- 22.00 Dj Mats

 

Сабота 31.12.2016

 

- 10.00 Претстава „Брашко“

- 10.30 Детски игри

- 10.30 Магично шоу со Кристијан

- 11.00 Новогодишна парада и дефиле на Снежна кралица

- 11.30 Дедо Мраз се приклучува на парадата

- 12.00 Дружење со Дедо Мраз и неговите помошници

- 12.30 Christmas mix со City Radio

Назад   

Креиран од UserAA на 24.12.2016
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
31.08.2018 ИСЦРПЕНИ СРЕДСТВАТА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ВЕЛОСИПЕДИ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11325397