MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ГРАДОТ СКОПЈЕ ЌЕ ГИ ДОНИРА СРЕДСТВАТА ПЛАНИРАНИ ЗА ДОЧЕКОТ НА НОВАТА ГОДИНА

Градот Скопје ја информира јавноста дека се откажува од дочекот на Новата  2017 година што требаше да се одржи на плоштадот Македонија. Средствата коишто беа планирани за организирање на дочекот и се во изност од околу 2 милиона денари ќе ги донира во социјални цели. Одлуката каде ќе бидат донирани средствата ќе ја донесе Советот на Град Скопје.

Градот Скопје веќе 10 години наназад троши минимални средства за организирање на дочекот на Новата година затоа што забавата за граѓаните ја финасираа мибилните оператори во земјава, а годинава спонзор на забавата  требаше да биде  Македонски Телеком.

Назад   

Креиран од UserAA на 22.12.2016
ИНСТИТУЦИИ

 

  

НАЈАВИ
20.04.2018 ЈАВЕН ПОВИК ЗА УМЕТНИЧКИ ПРЕСТОЈ ВО СКОПЈЕ

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11052946