MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ВАНДАЛИЗАМ НА БУЛЕВАРОТ „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ“

Во текот на вчерашниот ден,/четврток, 28.08.2014 година/, на потегот од Шумарски факултет до Оштина Гази Баба, непознати сторители со секира исекле 7 дрвја од видот каталпи, засадени 2012 година во дрворедот на булеварот „Александар Македонски“.

Градот Скопје го осудува овој вандалски чин со кој е нанесена материјална штета, но и нагрдување на јавните зелени урбани површини, со оглед на тоа што зеленилото, особено дрвјата, придонесуваат за намалување на загаденоста на воздухот во нашиот град.

Градот Скопје го пријави овој вандаски чин во полиција, а МВР трага по сторителите.

Назад   

Креиран од UserAA на 29.08.2014
ИНСТИТУЦИИ

 

НАЈАВИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13221356