MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ПЕТТО ПРСКАЊЕ ПРОТИВ КОМАРЦИ ВО ЧЕТВРТОК

 

 

 

Градот Скопје ги известува граѓаните дека  во четврток, на 11.07.2019 година, на подрачјето на градот Скопје, ќе изврши авионска  и терестрична дезинсекција против ларви од комарци.

Имено, авионската дезинсекција против ларви од комарци на подрачјето на Скопје ќе се одвива на 11.07.2019 година (четврток) во раните утрински часови, а во текот на денот, ќе се изврши и терестрична дезинсекција.

Доколку временските услови во наведените денови не се поволни, авионската дезинсекција ќе се изврши првиот нареден ден кога времето ќе биде поволно, во истиот термин, а во согласност со тоа ќе се извршува и терестричната дезинсекција.

Градот Скопје досега има извршено три прскања (авионско  и терестрично)  против возрасни форми на комарци и едно прскање (авионско  и терестрично) против ларви од комарци.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.Назад   

Креиран од adminvm на 09.07.2019
ИНСТИТУЦИИ

 

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13080235