MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

Отворена изложбата „Старата скопска чаршија во минатото“

Во просториите на Skopje Urban Living Lab - (SkULL) денеска се отвори изложбата на стари фотографии - Старата скопска чаршија во минатото.

Изложбата е во организација на „Лабараторија за урбано живеење - Скопје (SkULL)“, Град Скопје и Архитектонскиот факултет, а е реализирана во соработка со Музеј На Град Скопје. Изложениoт фотоматеријал за овој исклучителен просторен, социјален и мемориски дел од градот е дел од архивата на Музејот на Град Скопје.

Изложбата е дел од ROCK проектот кој е финансиран од Европската Унија од програмата Хоризонт 2020.

Изложбата ќе биде поставена до 4.09.2019 во просториите на „Лабараторија за урбано живеење - Скопје (SkULL)“, која се наоѓа на улица „Европска“ бр.11 во Старата скопска чаршија.

Назад   

Креиран од UserAA на 04.07.2019
ИНСТИТУЦИИ

 

НАЈАВИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13080215