MK | EN | SQ

skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА СТАЦИНАРОТ ВАРДАРИШТЕ

 

 

 

 

Предизборното ветување се исполнува и стационарот „Вардариште“ станува минато.

Денеска во стационарот „Вардариште“ започнаа градежните активности на двата објекти, со демонтажа на веќе постојните метални боксови и елементи. Истите ќе бидат комплетно заменети со нови по современи стандарди во служба на основните потреби и благосостојба на бездомните животни кои ќе бидат дел од новата програма.

Со денешните активности ќе се ослободи простор за слободен, непречен влез и функционирање на градежната механизација согласно со проектната документација за реконструкција, санација и адаптација.

 

 

Досега со стационарот „Вардариште“ стопанисуваше ЈП „Комунална хигиена“, а сега за  заловените уличните животни ќе се грижи  новоформираното претпријатије „Лајка“.

Ново јавно претпријатие „Лајка“ ќе има  целосно нов концепт и пристап кон решавањето на проблемот со уличните животни и нивниот третман и благосостојба.

Назад   

Креиран од UserAA на 19.06.2019
ИНСТИТУЦИИ

 

НАЈАВИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13221620