MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Добитници на наградата „13 Ноември“

 

___________________________________________________________________
 
 
 
1955 година
 
 
од областа на уметноста 
 • Блаже Конески
 • Славко Јаневски
 • Јован Бошковски
 • Никола Мартиновски
 • Благоја Ивановски  

Горе

____________________________________________________________________

 

1961 година

од областа на уметноста 
 • Александар Спасов
 • Коце Солунски
 • Томе Момировски
 • Неџат Зекирија
 • Димче Тодоровски
 • Киро Давидовски
 • Васил Ќортошев  
од областа на науката 
 • Кирил Миџевски
 • Исак Таџер  

Горе

____________________________________________________________________

 

 1962 година

од областа на уметноста 
 • Хорот на КУД Мирче Ацев и  диригентот Драган Шуплев
 • Дарко Дамевски
 • Трајче Попов
 • Марика Антонова  
од областа на стопанството 
 • Ристо Талев  

Горе


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13103971