MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Јосип Броз Тито

Во слободно Скопје за прв почесен граѓанин е прогласен Јосип Броз Тито, на 13 ноември 1946 година. Претседателот на тогашната СФРЈ, Јосип Броз Тито, 16 пати го посетил Скопје. Првпат на 11 октомври 1945 и за последен пат на 5 октомври 1978 година. Прогласен е и за почесен член на МАНУ.


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12748779