MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Гонџа Бојаџиу - Мајка Тереза

На 27 јуни 1980 година Мајка Тереза, од тогашниот председател на Собранието на Скопје - Методи Антонов е прогласена за почесен граѓанин на својот град Скопје. И беше врачена плакета, везови, монографија на Скопје и други дарови. Тогаш Мајка Тереза рече „Сум добила мн признанија во светот, ја добив (1979) Новеловата награда за мир, но признанието од моите сограѓани ми е посебно мило и ќе го чувам поблизу до срцето.“

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12748836