MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Добитници на награди „13 Ноември“

 

___________________________________________________________________
 
 
 
2008 година
 
 
од областа на науката
 • Проф. д-р Витомир Митевски

 

од областа на публицистиката

 • Васил Толевски

 

од областа на образованието и воспитувањето

 • Иван Глигоровски
 • СУГС Гимназија „ Раде Јовчевски Корчагин“ – Скопје

 

од областа на културата

 • Горјан Петревски
 • Блаже Миневски

 

од областа на уметноста

 • Горан Божинов
 • Никола Анѓеловски

 

од областа на здравствената заштита и хуманитарната активност

 • Проф. д-р. Кочо Чакалароски
  

од областа на спортот

 • Петар Алексовски - Пепо

 

 

од областа на заштитата и унапредувањето на животната средина и природата

 • Проф. д-р. Јелена Димитријевиќ

 

 

ученици и студенти

 • Александар Димитриев
 • Бранко Илиевски
 • Бојан Костадинов

Горе

 

 

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13221292