MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Добитници на награди „13 Ноември“

 

___________________________________________________________________ 
 
 
1975 година
 
од областа на уметноста 
 • Миодраг Друговац ,Родољуб Анастасов, Василка Ладинска, Драган Томовски, Кирил Муратовски, Симеон Апостолски, Атанас Банчотовски и Никола Лагудин
 • Љубе Петковски
 • Слободан Унковски
 • Александар Горчев
 • Никола Атанасов 
од областа на образованието и воспитувањето  
 • Нада Гогушеска
 • Мирко Србиновски
 • Јован Станковски
 • Мирослав Акимовски
 • Детска установа „ОРЦЕ НИКОЛОВ“
 • ОУ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЌ“
 • ОУ „ЈОХАН ХАЈРИХ ПЕСТАЛОЦИ
 • ОУ „ЊЕГОШ“ колонија Идризово  
од областа на стопанството  
 • Атанас Атанасовски, Перо Ивановски, Перо Ристовски, Ристо Николовски, Душко Ацевски, Левко Кузмановски, Ратко Ивановски, Васко Михајловски, Ангел Борисовскии Петре Атанасовски
 • РО „КОЛЕКТИВ“  
од областа на физичката и техничката култура 
 • Шабан Сеиди
 • Чедо Шаревски
 • Женска ракометна екипа „СКОПЈЕ“
 • Клуб на техничко воспитување на млади при Домот „НАРОДНА ТЕХНИКА“
 • Ракетно-астронаутичко друштво „ПАВЛЕ ГРНАРОВ“
 • Клуб на млади техничари и природњаци при ОУ „ЛАЗО ТРПОВСКИ“
 • Младинска екипа на ФК „ВАРДАР“
 • Училишно друштво за физичка култура при ОУ „ЛАЗО ТРПОВСКИ“
 • Училишно друштво за физичка култура при Гимназијата „ОРЦЕ НИКОЛОВ“
од областа на социјалната дејност  
 • ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА НА ОПШТИНАТА НА ГРАД СКОПЈЕ  
од областа на публицистиката  
 • Митре Инадески  

Горе

 

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13221228