MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Иван Рибар

  За прв почесен граѓанин на Скопје е прогласен д-р Иван Рибар (1881-1968) на вонредната свечена седница на Општинскиот одбор на 7 мај 1921 година. Д-р Иван Рибар бил претседател на уставотворното собрание на Кралството Југославија, учесник во НОБ од 1941 и претседател на I и II заседание на АВНОЈ.


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12748678