MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Добитници на награди „13 Ноември“

 

 
___________________________________________________________________ 
 
1970 година
 
од областа на науката 
 • Орде Ивановски
 • Миодраг Велков
 • Аритон Поповски 
од областа на уметноста 
 • Петар Т. Бошковски  
од областа на образованието 
 • Илија Николовски – Луј
 • Стеван Зорба
 • Јован Шарац
 • Душан Танев
 • ОУ „ Владимир Илиќ Ленин„
 • ОУ „ Браќа Миладиновци„
 • ОУ „ Лирија „  
од областа на стопанството 
 • Киро Марковски
 • Благој Ристоманов
 • ГП „ Маврово„
 • ГП „ Пелагонија „
 • „Македонски фоклор„  
од областа на физичка култира 
 • Никола Донев
 • Никола Христов
 • Магдалена Алексова  
од областа на публицистика 
 • Панде Јаревски  

Горе

___________________________________________________________________

 

1971 година
 
од областа на науката
 
 • Јован Стојановски
 • Душко Константинов, Кузман Георгиевски и Милош Константинов
 • Институт за национална историја на Македонија 
од областа на уметноста 
 • Ристо Шишков
 • Александар Џамбазов
 • Томе Андреевски
 • Чедо Јакимовски
 • Уметничка галерија на Скопје
 • Детски хор „Развигорче“
 • Ансамбал „Света Софија“ 
од областа на образованието и воспитувањето 
 • Ѓорги Коробар – Чиче
 • Никола Младеновски
 • Ѓоко Ѓорчевски
 • Ахмет Хајдари
 • Училиште за забари и забни техничари
 • ОУ „Иван Горан Ковачиќ“
 • Детска градинка „13 Ноември“
 • Гимназија „Раде Јовчевски Корчагин“  
од областа на стопанството 
 • Мустафа Амитов
 • Саво Гаџовски
 • Светозар Сенковски
 • Фабрика за кожи „Гоце Делчев“
 • Индустрија за стакло и стаклена волна
 • Фабрика „Лафома“
 • Фабрика за хартија и лепенка
 • Инжинеринг „ФАКОМ“  
од областа на физичката и техничката култура 
 • Никола Ковачевски
 • Богданка Белиќ
 • Владимир Боцевски
 • СОФК на Град Скопје
 • Атлетски клуб „Работнички“
 • Бродарски клуб „Мирче Ацев“
 • Кошаркарски клуб „Работнички“
 • Велосипедски клуб „СЛОГА“  
од областа на публицистиката 
 • Луан Старова
 • Авторите на „ Монографија за Скопје„  

Горе

 

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13221272