MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Добитници на наградата „13 Ноември“

 

___________________________________________________________________
 
 
 

1963 година

од областа на уметноста 
 • Васил Куновски
 • Димитер Ќостаров
 • Славко Јаневски
 • Живко Фирфов и Методија Симоновски  
од областа на архитектурата и градежништвото 
 • Славко Брезовски 

Горе

___________________________________________________________________

 

1964 година

од областа на стопанството 
 • Завод за Геолошки истражувања на СРМ,
  Заводза геолошко и геофизичко испитување на СРС 
 • Завод за испитување на материјали при Техничкиот факултет во Скопје
 • Никола Кљусев
 • Лазар Соколов 
од областа на уметноста
 • Гане Тодоровски
 • Радио Телевизија Скопје   

Горе

___________________________________________________________________

 

 1965 година

од областа на уметноста 
 • Музеј на Современа уметност на Скопје 
 • Кирил Ќортошев
 • Петар Мазев  
од областа на науката 
 • Михајло Апостолски
 • Завод за урбанизам и архитектура на Скопје       
од областа на стопанството 
 • Фабрика „АЛКАЛОИД“  

 Горе

 

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 13221293