MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
Времето во Скопје
Прогноза
Архива на вести
Период: Клучни зборови
  Од:   До:   
10 ИЗДАНИЕ НА „ВИДИ МУЗИКА, СЛУШНИ СЛИКА, ДОБИЈ КНИГА!“ 22.06.2017
Во Градскиот парк во Скопје, вечер /22.06.207 година, четврток/ со почеток во 21 часот, под отворено небо, ќе ечи музиката на една од највлијателните музички групи на сите времиња - „Пинк Флојд“! Јубилејниот, десетти спектакл „Види музика, слушни слика, добиј книга!“, ни ги носи вечните теми на музичката четворка и тоа со симфониски оркестар, односно Македонска филхармонија ќе изведува дел од нивните многубројни хитови. ...   повеќе
ВЕЧЕР ПОЧНУВА „СКОПСКО ЛЕТО 2017“ 21.06.2017
Вечер /21.06.2017 година, среда/, со настапот на Омер Фарук Текбилек (САД/Турција) и неговиот ансамбл во Македонска опера и балет, во 22 часот, ќе почне годинешново СКОПСКО ЛЕТО, меѓународната културна манифестација, што традиционалано почнува на првиот ден на летото, но и на Светскиот ден на музиката. ...   повеќе
УТРЕ ПОЧНУВА „СКОПСКО ЛЕТО 2017“ 20.06.2017
На конференцијата за медиумите, којашто се одржа денеска /20.06.2017 година, вторник/ во градската кафеана „Пелистер“, за годинешново издание на „Скопско лето“ Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, Мирко Стефановски од Дирекцијата за култура и уметност, амбасадорот на Словенија во Македонија, Милан Јазбец, Едина Селесковиќ, како и Омер Фарук Текбилек, кој со својот концерт ќе го отвори фестивалот, ги изнесоа деталите за содржината н ...   повеќе
„СКОПСКО ЛЕТО 2017“ 19.06.2017
Градот Скопје Ве поканува на прес-конференција за годинешново „Скопско лето“, којашто ќе се одржи во градската кафеана „Пелистер“, утре /20.06.2017 година, вторник/, во 10:30 часот. На прес-конференцијата Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и организаторите на „Скопско лето“, Дирекцијата за култура и уметност, ќе ги изнесат деталите за фестивалот. ...   повеќе
Конкурс за финансирање на програми и проекти од областа на културата од интерес на Град Скопје 19.06.2017
За остварување на јавните потреби во областа на културата, Град Скопје распишува Конкурс за финансирање на програми и проекти од областа на културата од интерес за град Скопје за 2017 година. Културните дејности, програми, манифестации и финансиските средства за нивна реализација се утврдуваат со годишната програма за култура и со Буџетот на Град Скопје за 2017 година. ...   повеќе
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...

| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 9556072