MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
ИНСТИТУЦИИ

 

  

Времето во Скопје
Прогноза
АКТУЕЛНОСТИ
ПРИВРЕМЕН СООБРАЌАЕН РЕЖИМ НА ДЕЛ ОД БУЛЕВАРОТ ХРИСТИЈАН ТОДОРОВСКИ КАРПОШ 19.03.2019
Градот Скопје ги известува граѓаните дека од утре (20.03.2019 година, среда) од 7 часот целосно ќе биде затворен за сообраќај делот од булеварот Христијан Тодоровски Карпош на потегот од улицата Ферид Бајрам до улицата Боца Иванова, поради изведување градежни активности за асфалтирање на коловозот. За време на градежните работи, сообраќајот во овој дел од градот ќе биде пренасочен по околната улична мрежа. ...   повеќе
УСПЕШНА 2018 ГОДИНА ЗА ЈП „ГРАДСКИ ПАРКИНГ“ 19.03.2019
Јавното претпријатие „Градски паркинг“ што стопанисува со паркиралиштата во надлежност на Град Скопје остварило позитивни резултати во финансиското работење во 2018 година. Билансот на успех во годишниот извештај на ова претпријатие покажува дека приходите од јавните паркиралишта во 2018 година пораснале за 8,63% во однос на претходната година. Со други зборови, ЈП „Градски паркинг“ во 2018 година од јавни паркиралишта заработило 147.115.268 дена ...   повеќе
ГРАД СКОПЈЕ СО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО НАСЕЛБАТА ВИЗБЕГОВО 16.03.2019
Во текот на денешниот ден, здружените екипи на скопските јавните претпријатија започнаа генерално чистење на Јадранската магистрала во населбата Визбегово. Акцијата се одвива на потегот од булевар „Словенија“ кон Момин поток каде беа создадени нови диви депонии од несовесно фрлање на комунален и кабаст отпад. ...   повеќе
ДРИСЛА СО НОВ КОНЦЕСИОНЕР ВЕДНАШ ПО ЗАВРШУВАЊЕТО НА ПРЕТСЕДАТЕЛСКИТЕ ИЗБОРИ 13.03.2019
Советот на Град Скопје ја прекина денешната 30-та седница што беше закажана со две точки на дневниот ред, поврзани со изборот на приватен партнер за вршење концесиска дејност и вложување во Јавното претпријатие за депонирање на комунален отпад „Дрисла“. ...   повеќе
СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦАТА АНТОН ДИМИТРОВ ВО ДРАЧЕВО
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ ОСНОВА НОВО ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА БЛАГОСОСТОЈБА НА ЖИВОТНИТЕ
повеќе
ГРАДОНАЧAЛНИКОТ ШИЛЕГОВ НА ОФИЦИЈАЛНИ СРЕДБИ ВО ТИРАНА
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ И УНДП ГО ЗАЗЕЛЕНУВААТ ПОКРИВОТ НА ГТЦ
повеќе
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЛАНОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИИ НА СООБРАЌАЈНИЦИ И ДРУГИ ГРАДЕЖНИ ОБЈЕКТИ ЗА 2019 ГОДИНА
повеќе
ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА НАБАВКА НА НОВИ ЕКО АВТОБУСИ ВО СКОПЈЕ
повеќе
BТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЗАПОЧНУВА СО ПРОЧИСТУВАЧ ВО СЕКОЈА УЧИЛНИЦА
повеќе
Зелен катастар на Град Скопје
ПОПИШАНИ 65.844 ДРВЈА И 28.395 ГРМУШКИ ВО ГРАДСКОТО ЗЕЛЕНИЛО
повеќе
ЗА ЕДНА ГОДИНА НОВИ 14,6 КИЛОМЕТРИ ВЕЛОПАТЕКИ ВО СКОПЈЕ
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
30.06.2019 РАСПИШАН ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ВЕЛОСИПЕДИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12496916