MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје

Најава за авторизирани лица
Корисничко име:

Лозинка:


Регистрирај се 
Ја заборавив лозинката


ИНСТИТУЦИИ

 

  

Времето во Скопје
Прогноза
АКТУЕЛНОСТИ
ГРАД СКОПЈЕ И ЈП „ГРАДСКИ ПАРКИНЗИ“ ЌЕ ДОНИРААТ СПЕЦИЈАЛНИ „ПАЈАК“ ВОЗИЛА НА ОХРИД И ШТИП 15.07.2018
Градот Скопје и јавното претпријатие „Градски паркинг“, во насока на зголемување на соработката на општините Охрид и Штип, ќе донираат движен имот - специјално возило „пајак“. Донацијата за Општина Охрид се состои од движен имот - специјално товарно возило со дигалка „пајак“, марка Мерцедес произведено во 1991 година, со хидраулична телескопска дигалка марка Вестроспрем од 2009 година. ...   повеќе
СЕ УШТЕ Е ОТВОРЕН ПОВИКОТ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА АДАПТИРАНИ ВЕЛОСИПЕДИ ЗА ЛИЦА СО ТЕЛЕСНА ИНВАЛИДНОСТ 14.07.2018
Градот Скопје ги потсетува граѓаните дека е во тек јавниот повик за субвенции за адаптирани велосипеди за лица со телесна инвалидност кој ќе трае до 31.08.2018 година или до исцрпување на средствата. Градот Скопје ќе субвенционира 50% од вредноста на адаптираниот велосипед, но не повеќе од 90.000 денари по лице, со вклучен персонален данок на доход. За оваа намена од Буџетот на Град Скопје се предвидени милион денари. ...   повеќе
ГРАД СКОПЈЕ ПОВТОРНО ПОМАГА ВО ЧИСТЕЊЕТО НА ОТПАДОТ ОД КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР 13.07.2018
Екипи на Град Скопје денеска повторно излегуваат во пресрет на граѓаните и спроведуваат акција за чистење на отпадот во кругот на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“. Намерата на Град Скопје е да го преземе одржувањето на хигиената во Клиничкиот центар и конечно хигиената на ова место да биде на оптимално ниво. Град Скопје денеска на Клиничкиот центар му донираше и постави 15 корпи за отпадоци кои што деновиве беа заменети од Градскиот парк. ...   повеќе
ПРСКАЊЕ ПРОТИВ ЛАРВИ ОД КОМАРЦИ 12.07.2018
Градот Скопје ги известува граѓаните дека во наредниот период ќе се изврши прскање против ларви од комарци на подрачјето на град Скопје, односно: ...   повеќе
ГРАД СКОПЈЕ И УНДП ЗАЕДНО ВО СПРАВУВАЊЕТО СО КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ
повеќе
ПОЧНА НАЈАВЕНАТА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА
повеќе
ВТОР ЈАВЕН ПОВИК ЗА ОБУКА НА ОЏАЧАРИ
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ И ЈСП НАБАВУВААТ НОВИ ЕКОЛОШКИ АВТОБУСИ НА ГАС
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ РАБОТИ НА РЕШАВАЊЕ НА ПРОБЛЕМОТ СО ЗАГАДУВАЊЕТО И ВО ЛЕТНИОТ ПЕРИОД
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ГО РЕКОНСТРУИРА ПЛАНИНАРСКИОТ ДОМ НА ВОДНО
повеќе
УНИВЕРЗАЛНА САЛА СЕ ВРАЌА НА ГРАДОТ
повеќе
ЗАСАДЕНО ДРВО НА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА МЕСТОТО НА ЌОСЕТО
повеќе
ОСЛОБОДЕН ДЕЛ ОД ТРОТОАРОТ КАЈ БИТ-ПАЗАР И УРЕДЕН НОВ ЦВЕТЕН ПАЗАР ВО СКОПЈЕ
повеќе
ПРИЕМНИ ДЕНОВИ ЗА ДАНОЧНИ ПРАШАЊА
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
23.07.2018 ВТОР ЈАВЕН ПОВИК ЗА ОБУКА НА ОЏАЧАРИ
31.08.2018 СЕ УШТЕ Е ОТВОРЕН ПОВИКОТ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА АДАПТИРАНИ ВЕЛОСИПЕДИ ЗА ЛИЦА СО ТЕЛЕСНА ИНВАЛИДНОСТ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11432043