MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
ИНСТИТУЦИИ

 

  

Времето во Скопје
Прогноза
АКТУЕЛНОСТИ
ПО 50 ГОДИНИ СРЕДНОТО ХЕМИСКО УЧИЛИШТЕ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИЕ НОВА МОДЕРНА ФАСАДА 22.05.2019
Средното училиште на Град Скопје „Марија Кири Склодовска“ наскоро ќе добие нова енергетски ефикасна фасада со што целосно ќе се промени постојниот изглед на зградата, изградена во 1969 година. На почетокот на градежните работи за реконструкција на фасадата на училиштето денеска присуствуваше градоначалникот Петре Шилегов. ...   повеќе
Совет на Град Скопје
ИЗВЕШТАИ ЗА РАБОТАТА НА ЈАВНИТЕ ПРЕТПРИЈАТИЈА И УСТАНОВИ ЗА 2018 ГОДИНА НА ДЕНЕШНАТА СЕДНИЦА 21.05.2019
Извештајот за извршување на Буџетот на Град Скопје за 2019 година, за периодот од 01.01. до 31.03.2019 година е една од точките што се на дневниот ред на денешната седница на Советот на Град Скопје. Покрај овој извештај, Советот денеска ќе расправа и за извештаите за работењето на јавните претпријатија чии основач е Градот Скопје за 2018 година, како и согласност на тримесечните извештаи на јавните претпријатија чии основач е Градот Скопје, за пе ...   повеќе
ХЕРОИТЕ НА ГРАДОТ - ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОЖАРНИКАРСТВОТО ВО СКОПЈЕ 20.05.2019
Во противпожарната станица во Автокоманда денеска беше одбележан 20 Мај - Денот на пожарникарството. Свеченоста почна со постројување на скопските пожарникари, а командантот на Противпожарната бригада на Град Скопје, Владимир Симоновски, на градоначалникот Петре Шилегов му поднесе рапорт. Шилегов, во свое лично име и во името на граѓаните на Скопје им се заблагодари на пожарникарите за посветеноста и пожртвуваноста што ја покажуваат вршејќи ја о ...   повеќе
ИЗВРШЕНА ПРВАТА ФАЗА ОД АВИОНСКАТА ДЕЗИНСЕКЦИЈА ПРОТИВ ВОЗРАСНИ КОМАРЦИ 19.05.2019
Во раните утрински часови беше извршена првата фаза од авионската дезинсекција против возрасни форми на комарци на подрачјето на Град Скопје. ...   повеќе
Средба со градоначалникот на Подгорица
УЛИЦА ВО СКОПЈЕ ЌЕ ГО НОСИ ИМЕТО НА ГРАДОТ ПОДГОРИЦА
повеќе
„ДРВО ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ“ - НА НОВИОТ ДРВОРЕД НА КЕЈ ПОСТАВЕНИ ПЛОЧКИ СО ИМИЊА НА НОВОРОДЕНЧИЊАТА
повеќе
ЧАЛАЧЕ АСМАМА ТИРУНЕ ОД ЕТИОПИЈА ПОБЕДНИК НА 15-ОТ ВИЗ ЕР СКОПСКИ МАРАТОН
повеќе
ПОЕВТИНОТО ПАРНО ГРЕЕЊЕ ЌЕ ГИ ВРАТИ ИСКЛУЧЕНИТЕ И ЌЕ ДОНЕСЕ НОВИ КОРИСНИЦИ
повеќе
ДЕНОВИВЕ ЗАПОЧНА РЕАЛИЗАЦИЈАТА НА ПРОЕКТОТ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВ МОСТ НА ВАРДАР ВО АЕРОДРОМ
повеќе
ГРАДСКИ ПАРК 2 ЌЕ НИКНЕ НА МЕСТОТО НА РАСЧИСТЕНАТА ДИВА ДЕПОНИЈА ВО КАРПОШ
повеќе
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ШИЛЕГОВ НАЗНАЧЕН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА НАЛАС
повеќе
ПОЧНА ДОСТАВАТА НА РЕШЕНИЈАТА ЗА ДАНОК НА ИМОТ И ФИРМАРИНА ЗА 2019 ГОДИНА
повеќе
ШИЛЕГОВ: ОВАА ПРОЛЕТ ЌЕ СЕ ЗАСАДАТ 1.200 ДРВЈА ВО СИТЕ СКОПСКИ ОПШТИНИ
повеќе
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПЛАНОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИИ НА СООБРАЌАЈНИЦИ И ДРУГИ ГРАДЕЖНИ ОБЈЕКТИ ЗА 2019 ГОДИНА
повеќе
ЗА ЕДНА ГОДИНА НОВИ 14,6 КИЛОМЕТРИ ВЕЛОПАТЕКИ ВО СКОПЈЕ
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
30.06.2019 РАСПИШАН ЈАВЕН ПОВИК ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ВЕЛОСИПЕДИ
30.11.2019 ЗАПОЧНА ПОСТАПКАТА ЗА СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ НА ГРАЃАНИТЕ ЗА НАБАВКА НА ИНВЕРТЕР КЛИМА УРЕДИ
30.11.2019 СУБВЕНЦИИ ЗА НАБАВКА НА ПЕЧКИ НА ПЕЛЕТИ
30.11.2019 ГРАД СКОПЈЕ ПРОДОЛЖУВА СО СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО НА ЧИСТЕЊЕТО НА ОЏАЦИТЕ ВО СКОПЈЕ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 12748840