MK | EN | SQ

www.skopje.gov.mk
Официјален портал на Град Скопје
ИНСТИТУЦИИ

 

  

Времето во Скопје
Прогноза
АКТУЕЛНОСТИ
ПРИВРЕМЕН СООБРАЌАЕН РЕЖИМ НА БУЛЕВАРОТ МАКЕДОНИЈА 20.08.2018
Градот Скопје ги известува граѓаните дека од среда (22.08.2018 година) поради изведување градежни активности за изградба на подземна сообраќајница од страна на компанијата „ЛИМАК“ се воведува привремен сообраќаен режим на булеварот Македонија (Јужен Булевар, зад Музејот на Град Скопје и ТЦ „Рамстор“). ...   повеќе
ШИЛЕГОВ: СУГС „НИКОЛА КАРЕВ“ МЕЃУ УЧИЛИШТАТА ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ ЕНЕРГЕТСКО ЕФИКАСНИ ФАСАДИ 20.08.2018
Во гимназијата „Никола Карев“ деновиве се поставува изолација за постигнување енергетска ефикасност на училишниот објект, се довршува надворешната столарија, се реконструира таванот со прилагодување на електричната инсталација за осветлување, а се изведуваат и други ѕидарски, изолаторски и лимарски работи на делови од училиштето. ...   повеќе
ГРАД СКОПЈЕ РЕКОНСТРУИРА ГОЛЕМ БРОЈ УЛИЦИ, НА РЕД ДОЈДЕ УЛИЦАТА АЦО ШОПОВ ВО КАРПОШ 17.08.2018
Градоначалникот Шилегов денеска изврши увид во градежните работи за реконструкција на улицата Ацо Шопов, во општината Карпош. На оваа улица веќе се гребе стариот асфалт, ќе се постави порамнителен слој, како и нов асфалтен слој. Оваа реконструкција се одвива на потегот од крстосницата со улицата Марк Твен до кружниот тек кај булеварот Партизански одреди, на должина од 1.088 метри и површина од 8.213 квадратни метри. ...   повеќе
ШИЛЕГОВ: ГИМНАЗИЈАТА „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ СО НОВА ЕНЕРГЕТСКО ЕФИКАСНА ФАСАДА 16.08.2018
Градоначалникот Шилегов денеска го посети СУГС „Јосип Броз Тито“ каде што е во тек реконструкцијата на фасадата и на надворешната столарија на училишниот објект. Во ова училиште се обновуваат и подовите, вратите на училниците, делови од атриумот, а се врши и адаптација на тоалети за лица со физичка попреченост. ...   повеќе
ПРСКАЊЕТО ПРОТИВ КОМАРЦИ ЌЕ ТРАЕ ЧЕТИРИ ДЕНА, ИНТЕНЗИТЕТОТ НА ЗАШТИТА Е ЗГОЛЕМЕН
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ ЗАМЕНИ 155 СТАРИ КОНТЕЈНЕРИ СО НОВИ ВО ПЕТ СКОПСКИ ОПШТИНИ
повеќе
УРЕДЕНИ 12. 000 КВАДРАТНИ МЕТРИ ЗЕЛЕНИЛО ВО СКОПЈЕ
повеќе
СУГС „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ЌЕ ДОБИЕ НОВА, ЕНЕРГЕТСКО ЕФИКАСНА ФАСАДА
повеќе
НОВИ 5 КИЛОМЕТРИ ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ ЗА МОДЕРНА ВЕЛО ИНФРАСТРУКТУРА ВО СКОПЈЕ
повеќе
ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЉУБЉАНА, ЗОРАН ЈАНКОВИЌ, ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА СКОПЈЕ
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ И УНДП ЗАЕДНО ВО СПРАВУВАЊЕТО СО КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ
повеќе
ГРАД СКОПЈЕ И ЈСП НАБАВУВААТ НОВИ ЕКОЛОШКИ АВТОБУСИ НА ГАС
повеќе
УНИВЕРЗАЛНА САЛА СЕ ВРАЌА НА ГРАДОТ
повеќе
ЗАСАДЕНО ДРВО НА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА МЕСТОТО НА ЌОСЕТО
повеќе
ПРИЕМНИ ДЕНОВИ ЗА ДАНОЧНИ ПРАШАЊА
повеќе

Архива вести >>>

НАЈАВИ
31.08.2018 СЕ УШТЕ Е ОТВОРЕН ПОВИКОТ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА АДАПТИРАНИ ВЕЛОСИПЕДИ ЗА ЛИЦА СО ТЕЛЕСНА ИНВАЛИДНОСТ
ПРОЦЕДУРИ И УСЛУГИ ЗА ЛОКАЛНИ ДАНОЦИ .

Facebook       Twitter        Youtube Channel

 


| Најава
Администрација |  Контакт |  Прашања |  Разгледници
Copyright(C)2009 Град Скопје
Посетители: 11659103